Рецепти
Баница
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE краве сирене в опаковки от 200 g, 400 g, 800 g, 900 g
MEGGLE Alpenbutter – немско краве масло в опаковки от 250 g или 125 g
MEGGLE сметана Panna da cucina (200 ml, 500 ml, 1l) или MEGGLE краве мляко 1l
 
Продукти за 8 човека:
За плънката:
1 пакет готови кори за баница,
250 g MEGGLE краве сирене,
3 яйца,
150 ml MEGGLE Panna da cucina,
2/3  ч.ч. олио, 50 g МЕGGLE Alpenbutter

За заливката:
1 яйце,
50 g МЕGGLE Alpenbutter,
100 ml MEGGLE Panna da сucina
 
Начин на приготвяне:
МЕGGLE Alpenbutter масло се разтопява с част от олиото и се смесва с MEGGLE Panna da cucina и едно разбито яйце. С част от сместа се намазва предвиденият съд за печене. Намазвате всяка кора с олио. Сиренето се натрошава, добавят се трите разбити яйца, MEGGLE Panna da cucina и разтопеното МЕGGLE Alpenbutter краве масло. Сместа се разпределя равномерно по всяка намазана кора. Корите се навиват от дългата си страна на руло и се нареждат една по една в следната последователност: първата се поставя завита на руло в центъра на съда, втората се завива около първата, третата се загъва около полученото двойно руло и т.н.. Баницата се залива с останалатата смес, с която е намазан и съдът. Пече се на 180-200°С за около 30 минути до получаване на златист цвят.
 
Съвет:
След като е готова баницата, заедно със съда за печене, се обръща върху 3 чаши (разположени на 120° градуса една от друга) за около 5-10 минути. Необходимо е ръбовете на съда да се опират стабилно върху чашите.