Рецепти
Руло с маслен крем
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE Yoghurt butter – немско краве масло 250 g или
MEGGLE Alpenbutter – немско краве масло в опаковки от 250 g или 125 g
MEGGLE краве мляко 1 l
 
Продукти за 20 парчета:
За тестото:
125 g MEGGLE Yoghurt butter,
150 g захар,
щипка сол, настъргана кора от 1 лимон,
4 яйца,
2 с.л. ром,
200 g брашно,
1 ч.л. бакпулвер, олио

За крема:
1 п. ванилия, 1 п. бакпулвер,
щипка сол,
80 g захар,
500 ml MEGGLE краве мляко, 250 g MEGGLE Yoghurt butter,
1 бр. манго (или друг плод по Ваш вкус),
100 g шам-фъстък, 100 g сурови лешници,
50 g  конфитюр по избор
 
Начин на приготвяне:
MEGGLE Yoghurt butter и захарта се разбиват до получаване на хомогенна смес. Добавят се яйцата, ромът, настърганата кора от лимон, брашното и бакпулверът, щипка сол. Полученото тесто се пече в намазана с олио форма и в предварително загрята фурна на 180 ° C, за около 40 минути. След като е готов, блатът се оставя да изстине. За да се направи кремът се смесват нарязаният плод, ванилията, захарта, 250 ml MEGGLE краве мляко и щипка сол. Разбиват се и се смесват с останалата част от предварително сварено MEGGLE краве мляко. Продуктите се разбиват отново до получаване на гладка смес, която се оставя да се охлади. MEGGLE Yoghurt butter се разбива с конфитюра и се добавя към охладената смес. Кремът се разбива и се разстила върху готовия блат. Полученото руло се намазва отгоре с масления крем и се украсява с нарязаните лешници и шам – фъстък. Рулото с маслен крем се охлажда преди сервиране.