Рецепти
Сладкиш Panna Cotta „Дунавски вълни“ с череши
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE Panna Cotta 1 l, МЕGGLE краве мляко 1l, MEGGLE Butterfly Soft – немско масло 200 g
MEGGLE Crème Patisserie крем за разбиване подсладен (200 ml, 500 ml, 1 l)
Продукти за 24 парчета:
1 l MEGGLE Panna Cotta, 1 буркан черешки, 200 g MEGGLE Butterfly Soft, 250 g захар, 1бр. ванилия, 5 яйца, 300 g брашно, 3 ч.л. бакпулвер, 3 ч.л. какао, 300 ml МЕGGLE краве мляко, 300 ml MEGGLE Crème Patisserie, 25 g палмово масло, 250 g черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбивате в купа с миксер MEGGLE Butterfly Soft масло, ванилията и захарта. Добавяте по едно яйце, като продължавате да разбивате. Добавяте брашното, бакпулвера и MEGGLE краве мляко. Половината от получената смес разстилате върху намазана и набрашнена тава. Разбърквате какаото с другата половина от сместа и разпределяте върху светлото тесто. Добавяте и предварително отцедените череши. Печете във фурна 25 минути, след това изваждате сладкиша и го оставяте да се охлади напълно. Pазбивате с миксер МЕGGLE Panna Cotta и заливате блатовете. Оставяте сместа да попие за няколко минути. След това разбивате MEGGLE Crème Patisserie и разстилате върху сладкиша. Охлаждате за поне 4 часа. След това нарязвате черния шоколад на едро, поставете го в купа над гореща вода (на водна баня) и го оставяте да се стопи. Добавяте палмовото масло и охлаждате. Разстилате шоколада върху сладкиша и изчаквате да слегне. Правите вълнички по повърхността и охлаждате за около 30 мин. Нарязвате на парчета с помощта на нож, предварително потопен в гореща вода.