Рецепти
Пай с броколи
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън 125 g
 
Продукти за 4 човека:
За тестото:
250 g брашно,
125 g MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън,
1 яйце, 1 щипка сол

За глазура:
1 кg броколи,
5 с.л. MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън,
сол, черен пипер,
500 g домати,
3 топки моцарела (375 g),
2 връзки магданоз, 2 скилидки чесън
 
Начин на приготвяне:
MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън се нарязва на кубчета и с брашното се изсипва в подходяща купа. Сместта се размесва със сол и пипер. Необходимо е тестото да престои в хладилник за около 30 минути. Обелвате стеблата на броколите и ги нарязвате на дребно. Бланширате ги в подсолена вода за 3 минути. Изплаквате ги в студена вода, за да запазят цвета си и ги оставяте да се изсушат. Загрявате в тиган 4 с.л. от MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън и добавяте броколите. Добавяте сол и черен пипер и отнемате от тигана. Сварявате доматите, отстранявате обелките и нарязвате на малки парчета. Моцарелата се нарязва на малки кубчета. Магданозът се пастьоризира с пасатор. Смесват се доматите, моцарелата и пюрето от магданоз. Добавяте сол и черен пипер. Фурната се загрява до 200 °C. Намазвате тавата с останалата част от MEGGLE маслен специалитет. Тестото се разточва и се поставя в тавата, така че краищата и да бъдат покрити. Покривате тестото с броколите и добавяте доматената смес отгоре. Пайът се пече 40 минути и се сервира топъл.