Рецепти
Свински медальони с подправки
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън 125 g
LAURA багета с подправки и чесново масло 175 g
 
Продукти за 4 човека:
1 връзка мащерка,
80 g MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън,
5 с.л. галета,
500 g зелен фасул,
1 глава лук, 3 с.л. олио, щипка зеленчуков бульон,
8 свински медальони (всеки около 75 g),
сол, черен пипер,
1 бр. LAURA багета с подправки и чесново масло,
боровинки
 
Начин на приготвяне:
Измивате мащерката и заделяте няколко стръка за украса на ястието. Нарязвате останалата част на дребно и смесвате с MEGGLE маслен специалитет с подправки и чесън и галетата. Обелвате, нарязвате надребно и задушавате лука с 1 с.л. олио. Добавяте 100 ml вода, кипвате и добавяте зеленчуковия бульон. Измивате фасула и го оставяте на слаб огън за 12-15 минути. Измивате месото, леко го начуквате и подправяте със сол и черен пипер. Загрявате 2 с.л. олио в подходящ тиган и запържвате медальоните от всяка страна за около 2 минути. Разпределяте ги в тава и разстилате върху тях сместа от MEGGLE маслен специалитет с подправки, галета и мащерка. Ястието се пече в предварително загрята фурна за около 10 минути. Отстранявате опаковката от LAURA багета с подправки и чесново масло. След 2 минути от печенето на медальоните я поставяте в тавата във фурната до получаване на златист цвят. Осолявате фасула, смесвате с боровинките и гарнирате готовите свински медальони. Сервирате с няколко стръка мащерка и нарязаната LAURA багета с подправки.