Бисквитена торта с прясно сирене
Ingredients:
» 200 g бисквити
» 100 g MEGGLE Premium Butter масло
» 10 g смлян желатин
» 250 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене със сметана
» 120 g захар
» ½ лимонов сок
» 400 ml MEGGLE Creme Pattiserie подсладен крем за разбиване
» 20 g ванилова захар
Preparation:
В купа натрошете бисквитите, добавете разтопеното масло и разбъркайте максимално добре съставките. Прехвърлете получената смес във форма за кекс с диаметър около Ø 24 см и я притиснете равномерно по дъното на формата, така че да покрие цялото дъно, след което поставете формата в хладилника, за да стегнат бисквитите и маслото. Пригответе смлян желатин според инструкциите на пликчето. В по-голяма купа разбийте сладкия крем с ръчен миксер до твърда разбита сметана, след което добавете прясното сирене, захарта, ваниловата захар, лимоновия сок и смесете съставките с миксер. Когато получим еднороден крем, отново с миксер, прибавяме и разтопения желатин. Разпределете получената смес от прясно сирене със сметана равномерно във формата върху бисквитите, загладете горната повърхност и върнете формата в хладилника за няколко часа, за да стегне сместа. Преди сервиране готовата торта може да се поръси отгоре с натрошени бисквити, други ронливи бисквити и по желание с пресни горски плодове.