Кюфтенца с прясно сирене
Ingredients:
» 300 g пилешко филе
» MEGGLE Creme Blanche прясно сирене
» 100 g кисели краставички
» 1 чаена лъжичка сол
» 1 чаена лъжичка бял пипер
» сусам
» 2 чаени лъжички настъргани бадеми
» 2 чаени лъжички листенца от магданоз
» 1 супена лъжица копър
Preparation:
Сварете пилешкото филе в подсолена вода, охладете и нарежете на възможно най-малки кубчета. Нарежете на ситно краставиците и листата магданоз. Добавете в купата нарязано на кубчета пилешко месо и прясно сирене, кисели краставички и нарязан магданоз. Добавете сол и бял пипер. Смесете всички съставки, за да се комбинират. От готовата смес направете топчета или ги оформете с форма. Охладете за кратко. Готовите кнедли оваляйте в печени сусамови семена или настъргани бадеми (фъстъци, лешници...), копър, наситнени листа от магданоз, непосредствено преди сервиране. Сервирайте в кошничка или с нарязани на кръгчета домати като студено предястие.