Солени ястия

Пилешко ризото с тиквички

Ingredients:

» 400 g пилешко филе
» 1 червен лук
» малко зехтин
» 2 скилидки чесън
» 2 големи тиквички
» сол
» пипер
» 50 ml бяло вино
» 1 супена лъжица MEGGLE Premium Butter масло
» 70 g ориз на човек
» 1/2 зеленчукови или пилешки кубчета
» 200 ml MEGGLE сметана за готвене
» 150 g MEGGLE топено сирене Ементалер
» малко магданоз

Preparation:

Нарежете на ситно червения лук и чесъна, а пилето нарежете на кубчета. Измийте тиквичките и ги настържете на едро ренде. Задушете и запържете червения лук в зехтина. След това добавете пилето към запържения лук и продължете да печете на среден огън, докато пилето побелее. Овкусете със сол и черен пипер и добавете чесъна. Добавете настърганите тиквички и разбъркайте за кратко. Щом тиквичките слегнат, залейте с бяло вино и когато алкохолът се изпари, залейте с топла вода, за да покрие съставките.

В друг тиган запържете ориза върху супена лъжица масло до глазура, след което добавете към месото, след като водата заври в него. По желание добавете половин зеленчуково или пилешко кубче бульон и разбъркайте, за да се разтопи кубчето.

Добавете малко гореща вода, за да има винаги сок. Гответе за 15-20 мин. от момента, в който добавите ориза, в зависимост от вида ориз, който използвате. Оризът трябва да остане ал денте, но ястието е сочно. Към края добавете топено сирене ементалер, разбъркайте добре и добавете готварската сметана. Кремът трябва само да заври малко и след това да се отстрани от котлона. По желание поръсете ястието с наситнен магданоз. Покрийте за минута и след това е готово за сервиране. Да Ви е вкусно!