Багети с масло и кайзер пастърма върху топено сирене
Ingredients:
» 400 g кайзер пастърма от телешко бонфиле
» 50 g зехтин
» 300 g MEGGLE топени сиренца
» 1 супена лъжичка бял, червен и черен пипер
» 1 супена лъжица сминдух, риган и чубрица
» 300 g бейби салата и рукола
» 3 вида MEGGLE багети – рустик и класик
» червено вино
» 1 щипка морска сол на кристали
Preparation:
Подредете салатените листенца върху дъската за сервиране, смесете всички подправки и поръсете. Наредете топените сиренца с различни вкусове отгоре. Залейте със зехтин и подредете отгоре нарязаната пастърма на много тънки парченца. Накрая поръсете със солта на кристали.
Извадете багетата от опаковката, поставете я в предварително загрята фурна с решетка в средно положение при нагряване отгоре и отдолу на 200°C и я допечете за около 9-11 минути до получаване на златист цвят. Нарежете багетите и украсете дъската за сервиране.
Специалитетите се консумират с чаша червено вино.