
Сиропирано млечно реване със сметана
Съставки:
» 6 яйца
» 500 g захар
» 1 ванилия
» 1 l MEGGLE прясно мляко
» 1 бакпулвер
» 250 ml MEGGLE сметана за разбиване
» 500 g брашно
» 100 g бял шоколад
» 1/2 ванилова захар
» 1 нишесте
» листенца мента

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, половината захар, след това прибавете брашното, бакпулвера и ванилията. Сместа се изсипва в правоъгълна стандартна тава. Разтворете в друг съд с топло мляко останалата захар и оставете да се охлади. Печката се загрява предварително на 190°C. Надупчете изпеченото реване с клечка и залейте с охладеното подсладено мляко.
Разтопете белия шоколад с приготвеното нишесте и разбитата с миксер сладкарска сметана. Разбийте до хомогенна глазура, която се разпределя и заглажда върху реването. Можете да гарнирате с ментови листенца отгоре. Накрая охладете готови десерт в хладилник.