Сладки десерти

Ябълкова бита сметана

Съставки:

» 400 ml MEGGLE сметана за разбиване
» 800 g ябълкова пяна
» 50 ml ябълков ликьор (Calvados)
» нарязани натънко парченца ябълка

Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната и в нея добавете ябълковата пяна, а за още по-добър вкус добавете ябълковия ликьор. Изсипете този крем в дресинг плик за украса на тортата и декорирайте в купички за десерт или чаши за шампанско. Украсете десерта с тънко нарязани резенчета ябълка.
Пикантна промяна: Пяна от хрян и ябълка, сервирани с телешко месо - лесно! Под всяка порция поднесете по 10 г смесена пяна от хрян и ябълка. Ябълковият мус може да се приготви, като обелите няколко ябълки и ги пасирате на хубав мус с помощта на блендер.