
Турнедо с гъби и готварска сметана
Съставки:
» 750 g телешки турнедо пържоли
» 250 g гъби шампиньон
» 2 глави лук
» 40 g MEGGLE Premium Butter масло
» 120 ml MEGGLE готварска сметана

Начин на приготвяне:
Първо нарежете месото на пържоли, гъбите на четвъртинки, а лука нарежете наситно. В тиган добавете месото към сместа от масло и олио, подправете със сол и черен пипер и запържете, като обръщате за 3-4 минути. Извадете готовото месо, поставете го на топло. Добавете лука към мазнината за пържене, овкусете със сол и захар, разбъркайте и запържете, докато лукът омекне. Отцедете запържения лук с цедка, преместете го в чист тиган, така че сосът да стане хомогенен, добавете шампиньоните и запържете на умерен огън за около 3 минути. След това добавете месото, накълцания магданоз, готварската сметана, разбъркайте и изчакайте съставките да се загреят. Ястието е готово и можете да го сервирате.