Сладки десерти

Паста Бохемия с масло

Съставки:

Бисквита:
» 10 яйчни белтъка
» 250 g захар
» 250 g брашно
» 3 супени лъжици лимонов сок
» 50 g шоколад на прах
» 1 супена лъжица какао
» 1/2 бакпулвер

Пълнеж:
» 10 яйчни жълтъка
» 10 супени лъжици захар
» 250 g MEGGLE Premium Butter масло

Глазура:
» 2 супени лъжици MEGGLE мляко
» 150 g шоколад на прах
» 2 супени лъжици захар
» 150 g MEGGLE Premium Butter масло

Начин на приготвяне:

Направете белтъците на твърд сняг. При непрекъснато бъркане добавете по супена лъжица брашно и захар, лимонов сок, шоколад и какао. Комбинирайте сместа. Разбъркайте бакпулвера с кухненски робот. Изсипете в намазнена форма. Печете около 15 минути на 200°С. Разбийте на водна баня жълтъците със захарта, докато се сгъсти сместа. Добавете маслото към студената смес. Разтопете настърганите шоколад, захарта и масло, в млякото на слаб огън. Разбъркайте, докато стане еднородна смес. Внимавайте да не заври.
Разрежете охладената бисквита по дължина на две половини. Разпределете плънката между бисквитите.
Полейте с топла шоколадова глазура.