Сладки десерти

Шоколадово руло

Ingredients:

» 5 яйца
» 5 супени лъжици захар
» 5 супени лъжици брашно
» 2 супени лъжици олио
» 2 супени лъжици MEGGLE мляко
» 3 супени лъжици какао
» 1 супена лъжица ванилена захар
» 1 супена лъжица бакпулвер

За крема:
» 1 ванилов пудинг
» 250 ml MEGGLE мляко
» 300 g MEGGLE сладка сметана за разбиване
» 1 бял шоколад
» настърган черен шоколад

Preparation:

Смесете яйцата, захарта, ваниловата захар и олиото до получаване на твърда смес. Добавете млякото, какаото, брашното, смесено с бакпулвера. Всичко се разбърква добре и се прехвърля в тава, предварително покрита с хартия за печене. Печете бисквитата за около 20 минути в предварително загрята на 180°C фурна. Когато бисквитата е готова, веднага я завийте на руло, за да се оформи и оставете да изстине. Междувременно пригответе крема, като първо сварите млякото и след това разбъркате в него съдържанието на пликчето с пудинг, което преди това разбъркахте с малко мляко. Разбъркайте, докато пудингът се сгъсти, след което добавете към него натрошения бял шоколад и продължете да бъркате, докато шоколадът се разтопи. Разбийте сладката сметана с миксер и разбъркайте в охладения пудинг, така че сместа да стане еднородна. Развийте бисквитата, намажете я с крем и след това я разточете отново. Оставете в хладилник да стегне. Гарнирайте с настърган черен шоколад, след което нарежете на филийки и сервирайте.