Варена баница със сметана
Ingredients:
Тесто:
» 350 g брашно
» 1 жълтък
» 30 ml олио
» 1 чаена лъжичка сол
» 200 ml хладка вода
Пърнеж:
»500 g MEGGLE сметана за готвене
» 2 яйчни жълтъци
» ½ чаени лъжички сол
» 150 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене за намазване
Сос:
»1 червен лук
» ½ пресни червени чушки
» 2 скилидки чесън
» 1 супена лъжица доматен концентрат
» 1 дафинов лист
» ½ лъжици смлян сладък червен пипер
» ¼ чаени лъжички смлян лют червен пипер
» 1 супена лъжица нарязан магданоз
» олио, сол
» 400 g MEGGLE заквасена сметана
Preparation:
Смесете всички съставки и омесете тесто. Готовото тесто оформете на топка и го поставете върху леко намазнена чиния. Отгоре се намазва с тънък слой олио, за да не изсъхне в престоя (почива) и се оставя да престои 1 час на топло. В отделна купа сложете сметаната, жълтъците, солта и смесете съставките. Прехвърлете отлежалото тесто върху голяма кухненска кърпа, поръсена с брашно, и го разточете от средата навън във всички посоки. Изрежете дебелите ръбове. Нанесете в началото на тестото купчинки прясно сирене на разстояние 10 см, отляво-надясно.
С помощта на кърпа, увийте тестото. Стиснете тестото между пълнените части с ръба на дланта и нарежете кнедли с ръба на чинията. В тиган в сгорещено олио запържете наситнения лук, добавете нарязания на кубчета пресен червен пипер, наситнения чесън, овкусете със сол, разбъркайте малко и оставете да къкри на тих огън, докато омекнат зеленчуците. След това смесете доматения концентрат, добавете дафиновия лист, смлян лют и сладък червен пипер и разбъркайте.
След това сложете готовото тесто с прясно сирене и сметана върху соса, залейте с вода, колкото да покрие съставките и когато е готово, варете всичко заедно за около 20 минути на слаб огън. Малко преди края добавете наситнен магданоз, заквасена сметана, разбъркайте, оставете всичко да заври и сервирайте ястието.