Студени предястия

Кнедли с прясно сирене и заквасена сметана

Ingredients:

» 300 g MEGGLE заквасена сметана
» 170 g брашно тип 400
» 2 яйца
» 1 чаена лъжичка бакпулвер
» сол
» 500-750 ml олио за пържене
» 80 g MEGGLE прясно сирене с подправки и билки

 

Preparation:

Смесете прясно сирене MEGGLE, яйца и сол. Добавете брашното и поръсете с една чаена лъжичка бакпулвер, след което разбъркайте добре с прясно сирене MEGGLE. Загрейте олиото в малка тенджера. Когато олиото се загрее добре, намалете малко температурата. Потопете голяма супена лъжица в добре загрято олио и вземете около половин супена лъжица от тестото. Потопете във врящо олио, поничката ще падне от лъжицата на дъното и ще изплува нагоре.

Поставете колкото се може повече кнедли на един слой, за да могат да се въртят при пържене. Някои кнедли ще се обърнат сами, а други ще трябва да обърнете с вилица. Някои ще се обърнат сами няколко пъти. Запържете ги, докато набъбнат и придобият приятен златист цвят. Поставете в купа или в чиния с абсорбиращи хартиени кърпи, за да се отцеди излишната мазнина и сервирайте с MEGGLE заквасена сметана.