Сладки десерти

Великденска торта

Ingredients:

Блат (2x):
» 4 яйца
» 3 супени лъжици пудра захар
» 3 супени лъжици смлени лешници
» 1 супена лъжица шоколад (разтопен)

Бял пълнеж:
» 750 ml MEGGLE сметана за разбиване
» 2 супени лъжици пудра захар
» 12 листа желатин

Жълт пълнеж:
» 250 g MEGGLE Premium Butter масло
» 4 супени лъжици пудра захар
» 400 ml MEGGLE мляко
» 200 ml MEGGLE сметана за разбиване
» 2 пакетчета ванилов пудинг
» 5 супени лъжици

Други материали:
» сладко (касис, череши)
» MEGGLE сметана за разбиване (за декорация)
» шоколадови яйца

Preparation:

Разбийте жълтъците с пудрата захар, добавете разтопения шоколад, лешниците и добре разбитите белтъци. Разбийте добре сместа, изсипете в тава за печене (която трябва да е с диаметър 26 см), постлана с хартия за печене и поставете да се пече. Печете на 180°C за 25-30 минути. Обърнете изпечения блат върху хартия, поръсена с кристална захар. Отстранете хартията и оставете блата да изстине. Повторете процедурата още веднъж, както е описано.

Бял пълнеж: Разбийте сметаната с пудра захар, добавете желатина, приготвен според инструкциите на пликчето. Разбъркайте и оставете за 10 минути в хладилник. Извадете от хладилника и нанесете върху тортата.

Жълт пълнеж: Смесете пудинг на прах със захарта и 100 мл студено мляко. Смесете останалото мляко с разбитата сметана и оставете да заври. Добавете приготвената смес и гответе 1 мин., като бъркате непрекъснато. Оставете да изстине (разбърквайте от време на време). Смесете охладения пудинг с разбитото масло и пудрата захар и нанесете върху част от бялата плънка.

Подредете сладкиша в тава за печене. Студеният блат намажете с разбито сладко и поставете в тава, застлана със стреч фолио, леко намаслена. Нанесете половината от бялата плънка върху блата, а останалата бяла плънка върху жълтата. Намажете втория блат с мармалад и поставете върху първия. Покрийте със стреч фолио и поставете плоска чиния с тегло около 1 кг над него. Така приготвената торта оставете в хладилник до следващия ден. Обърнете тортата върху съд за сервиране, отстранете фолиото, намажете с бита сметана и украсете по желание. Дръжте тортата в хладилник до сервиране.