
Филе от бяла риба със сметана, тиква и пармезан
Съставки:
» 1 kg филе от бяла риба
» 500 ml MEGGLE готварска сметана
» 80 g пармезан
» 40 g MEGGLE масло
» 1 скилидка чесън
» 1 чаена лъжичка подправки – риган
» мащерка
» розмарин
» малко смлян бял пипер
» сол
» тиква

Начин на приготвяне:
Почистете и сварете малко тиквата, отцедете сока.. Намажете съда за печене с масло. Сложете мащерка, розмарин, риган, бял пипер в купа и разбъркайте подправките. Овкусете рибните филета със сол, поръсете със сместа от подправки и подредете на дъното на съда за печене. В отделна купа изсипете готварската сметана, добавете настъргания пармезан, сокът от тиквата и счукания чесън, посолете и разбъркайте добре съставките. С получената смес изсипете рибните филета и сложете всички заедно във фурната, предварително загрята на 200 - 220°C, за около 30 минути. Сервирайте с варен ориз и сезонна салата.