Сладки десерти

Пита с мандарини и прясно сирене

Ingredients:

» 1 консерва компот от мандарина
» 100 g MEGGLE Premium Butter
» 375 g захар
» 1 пакетче ванилова захар
» 3 яйца
» 40 g грис
» 25 g + 1 супена лъжица царевично нишесте
» 750 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене за намазване
» кора от 1 лимон
» сол
» 4 белтък на яйце
» 2 супени лъжици бадемови стърготини
» мазнина и грис за формата

Preparation:

Отцедете мандарините. Маслото, 150 г захар и ваниловата захар се разбиват на пяна. Към сместа се добавят постепенно жълтъците, следвани от грис, 25 г нишесте, прясното сирене за намазване, настърганата лимонова кора, 3 белтъка, щипка сол и накрая към сместа се добавят мандарините. Печете в предварително загрята фурна на 175-180°C за 50-55 минути. За крема направете сняг от 4 белтъка, 225 гр. захар, щипка сол и 1 с.л. от царевично нишесте. Намажете изпечения сладкиш с белтъчната смес и поръсете с бадемови стърготини и печете 8-10 минути. Поднесете тортата охладена.