Ръмп стек на скара с билково масло
Съставки:
» 4 ръмп телешки стека (бут) от 200 до 250 g
» 800 g пресни картофи
» 125 g MEGGLE маслен специалитет с билки
» пикантна доматена салца
» пеперони, чесън
» 400 g сварен зелен фасул
» връзка магданоз
» зехтин
» сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Подправете ръмп пържолите със сол и черен пипер, намажете с олио и печете на скара за 3 до 4 минути от всяка страна. През това време запържете в тиган добре измити и необелени пресни картофи, нарязани на парчета. Загрейте доматената салса с добавяне на нарязани няколко пеперони (внимавайте да не стане прекалено пикантна). Подправете сварения и отцеден зелен фасул със сол, черен пипер, ситно нарязан чесън, зехтин и разбъркайте добре. След това поставете изпечените пържоли за кратко в купа на топло място, за да се отпуснат малко. Наредете всичко заедно в чиния, посолете картофите и полейте с малко зехтин, върху пържолата поставете парче маслен специалитет с билки и подправки, за да се разтопи върху нея.