Филе от риба тон на скара
Съставки:
» 150 g репички
» 2 MEGGLE багети с масло с подправки и билки
» 100 g кълнове от леща или соя
» 1 домат
» 1 супена лъжица балсамов оцет
» 3 супени лъжици зехтин
» 400 g филе от риба тон
» 2 супени лъжици олио
» 50 g MEGGLE маслен специалитет с подправки и билки
» няколко листа маруля
» сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете репичките, нарежете ги по дължина на тънки филийки и отново нарежете по дължина на тънко фиде. Сложете нудлите от репички в много студена вода. Изпечете багета с билково масло според указанията на опаковката. През това време измийте кълновете и домата, нарежете домата на четвъртинки, отстранете семките и дръжката и го нарежете на кубчета. Отцедете фидето от репичките, смесете ги с кълновете и доматите, добавете малко сол, черен пипер и мариновайте с оцет и олио. Нарежете филето от риба тон на филийки, овкусете със сол и черен пипер, намаслете скарата и запечете от двете страни. Масленият специалитет с билки се нарязва на филийки и се разтопява върху печената риба. Извадете франзелите от фурната, сложете лист маруля, пържола филе от риба тон и малко салата от репички и кълнове на всяка филия.