Сладки десерти

Кайзершмарн – имперски бъркани палачинки с карамелизирани нектарини

Съставки:

» 8 яйца
» 50 g стафиди
» 30 ml ром
» 500 ml MEGGLE прясно мляко
» 30 g захар
» 1 пакетче ванилова захар
» 300 g брашно
» 50 g MEGGLE Premium Butter краве масло
» 1 супена лъжица бадемови стърготини
» 1 щипка сол
» канелена пудра захар за поръсване

За карамелизираните нектарини:
» 30 g MEGGLE Premium Butter краве масло
» 30 g захар
» 2 нектарини
» 50 ml вода

Начин на приготвяне:

Сложете стафидите в купа, залейте с рома и оставете да се напоят за половин час. В две отделни купи отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг. Изсипете млякото по малко в купата с жълтъците, добавете захарта, ваниловата захар, щипка сол и разбъркайте добре с бъркалка или ръчен миксер. След това при непрекъснато бъркане добавете постепенно брашното до получаване на еднородна смес. След това внимателно смесете белтъците в сместа. Изсипете натрошената маслена смес в тавата върху разтопеното масло, добавете отцедените стафиди и оставете сместа да се запече от долната страна. След това обърнете сместа и изчакайте да започне да се оцветява и от другата страна. След това поръсете трохите с пудра захар, с бадемови стърготини, накъсайте трохите и разбъркайте още малко, ако е необходимо. Готовите трохи поднесете в чинии и поръсете обилно с канелена захар. Имперските трохи отлично се съчетават със сладкото от сливи, различни гъсти компоти и др.