Кифлички с прясно сирене
Ingredients:
Тесто:
» 300 ml MEGGLE мляко
» 500 g брашно
» 2 яйчни жълтъка
» 90 g MEGGLE заквасена сметана
» 42 g прясна мая
» 250 g MEGGLE Premium Butter масло
Пълнеж:
» 1 жълтък
» 250 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене със сметана
Други:
»1 яйчен жълтък за намазване
» кимион, сусам, маково семе
» едра сол за поръсване
» олио
» сол
Preparation:
Изсипете 100 мл хладно мляко в купа, добавете 2 супени лъжици брашно, една супена лъжица захар, натрошете прясна мая и разбъркайте съставките, докато маята се разтопи. Така приготвената пяна се оставя да втаса на топло за 20-30 минути. В купата на миксера за тесто пресейте брашното, изсипете наддигналата се пяна, добавете жълтъците, заквасената сметана, солта, разтопеното масло, останалото хладно мляко и направете еднородно тесто от съставките за около 10 минути.
Покрийте купата с кухненска кърпа и я поставете на топло място, за да втаса тестото за около 1 час. Извадете втасалото тесто върху набрашнена работна повърхност. Набрашнете тестото отгоре, за да не залепне за валяка и го разточете на правоъгълник с дебелина до 1 см. Настържете цялото масло (250 гр.) от хладилника върху половината от разточеното тесто. Сгънете другата свободна половина върху тестото с настъргано масло и разточете съединеното тесто още веднъж на дебелина 1 см. Сгънете разточеното тесто два пъти, за да получите квадрат и покрийте за 1/2 час.
Този процес трябва да се повтори още два пъти, за да се получи "перфектно" тесто. През това време направете плънката в отделна купа – сложете прясното сирене, добавете 1 жълтък, сол и смесете съставките.
Когато свършим всички предишни етапи от приготвянето на тестото, го разточваме на дебелина 5 мм върху набрашнена работна повърхност и го нарязваме на правоъгълници с размери 15х20 см. Нарежете всеки правоъгълник диагонално наполовина, за да получите форма с 2 триъгълника. Напълнете всеки триъгълник в средата на по-широкия край с една чаена лъжичка от приготвената смес от прясното сирене. Завийте ъглите на триъгълника от пълнената страна с прибл. 1 см навътре и навийте пълнената част на руло.
Получените рулца се подреждат в леко намазнена тава или постлана с хартия за печене, на разстояние поне 2 см, покриват се със суха кухненска кърпа и се оставят на топло да втасат за около 30 минути. Преди да поставите кифличките във фурната, ги намажете със смес от жълтък, супена лъжица олио и лъжица мляко. По желание поръсете намазаните рулца със семена от кимион, сусам, мак и едра сол. Така приготвените кифлички се поставят най-отдолу в предварително загрята фурна на 190°C, за 20-30 минути.