Сладки десерти

Шоколадово суфле

Ingredients:

» 3 яйца
» 50 g брашно
» 50 g захар
» 100 g шоколад подходящ при готвене
» 100 g MEGGLE Premium Butter масло
» 35 g MEGGLE заквасена сметана

Preparation:

Разтопете шоколада и маслото за готвене на водна баня и охладете до стайна температура. Разбийте яйцата със захарта до получаване на гъста смес. Комбинирайте разтопения шоколад за готвене и сняг от яйца на една маса или плот и внимателно добавете брашното, като бъркате на ръка. Изсипете сместа в купи/ форми, предварително намазани с масло и поръсени с брашно. Печете във фурната за 6-7 минути (предварително загрята до 180°C). Средата на тортата трябва да остане течна.

Извадете тортата от формата, като я обърнете наобратно и я поставите върху десертна чиния. Сервирайте 2 супени лъжици заквасена сметана към тортата.