Мексикански шишчета с царевица
Съставки:
» 3 кочана царевица
» 1 червена чушка
» 1 зелена чушка
» 1 голяма тиквичка
» 8 парчета тънко нарязан бекон
» 1 супена лъжица олио
» 125 ml зеленчуков бульон
» 1 руло MEGGLE маслен специалитет с подправки и билки
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и варете царевичните кочани във вряща вода за около 15 минути. Почистете и измийте чушките и нарежете всяка на осем равни парчета. Почистете и измийте тиквичките и ги нарежете на осем дебели филийки. Нарежете всеки кочан на четири дебели резена. Увийте парчета тиквички в бекон и нанижете зеленчуци върху дървените пръчки. Загрейте олиото в голям тиган, запържете за кратко шишчетата и налейте малко от бульона. Нарежете маслото с билките на тънки филийки и добавете половината към шишчетата. След това изпечете шишчетата в предварително загрята фурна на 200°C за около 15-20 минути. Докато се пекът, ги обърнете един-два пъти. Преди сервиране разделете останалото масло с билките на шишчетата и го оставете да се разтопи.