Мусака със сметана
Ingredients:
» 400 g кайма
» 1 kg картофи
» 1 червен лук
» 3 яйца
» 200 ml MEGGLE сметана за готвене
» 100 ml MEGGLE мляко
» сол
» пипер
» червен пипер
» подправки
Preparation:
Обелете картофите, нарежете на тънки филийки. Поръсете със сол и подправки по желание. Задушете лука, след което добавете каймата, сол, черен пипер, червен пипер и оставете да къкри приблизително за 10 минути на слаб огън. Намажете тава за печене или огнеупорна купа с малко олио. На дъното на тавата нареждате половината от овкусените картофи, добавяте каймата и покривате с останалите картофи. Подредете картофите на ръка, така че месото да е добре покрито. Може да налеете още една чаша вода и да сложите мусаката във фурната на 200°C. След 45 минути извадете мусаката, когато цялата течност се изпари, и налейте горещата смес от яйца, готварска сметана MEGGLE и мляко. Върнете във фурната и след 15 минути Вашият обяд е готов.