Солени ястия

Средиземноморска паста с морски дарове и сметана

Ingredients:

» 0.5 kg паста
» 0.5 kg по-големи скариди
» 1 kg непочистени миди
» 15 g суха панчета
» 250 ml MEGGLE сметана за готвене
» 10 чери домати
» 50g MEGGLE масло
» сол, пипер

Preparation:

Сварете пастата в подсолена вода, отцедете и поръсете с олио, за да не залепне, и я оставете настрана. Скаридите и ракообразните се сваряват за кратко в малко вода, отцеждат се и се оставят да изстинат, а отцедената вода се оставя за основа за накисване. Няма нужда от сол, защото скаридите и ракообразните са солени от морето. Можете да оставите няколко скариди и черупки непочистени за украса и да почистите останалите. Панчетата се нарязва на тънки филийки и се запържва леко в тиган без мазнина, добавят се разполовените домати, сметаната, скаридите и мидите. Черен пипер и сол по желание. Разтопете маслото в тиган, добавете малко вода, в която са се варили скаридите и ракообразните и върху него загрейте пастата Добавете скаридите със сметана и мидите и разбъркайте внимателно. Добавете непочистени скариди и миди. Гответе всичко заедно още няколко минути и ястието е готово за сервиране. Сервирайте го топло и по желание поръсете с твърдо настъргано сирене.