Солени ястия

Свински медальони в сметанов сос

25 мин

Ingredients:

» 800 g свинско месо
» 50 g MEGGLE Premium Butter масло
» 200 ml MEGGLE готварска сметана
» 100 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене
» сол и бял пипер

Preparation:

Почистeте свинското месо от ципите и жилките и го нарежете на медальони с дебелина от 3 до 4 см. Сложете грил тигана върху котлона и изчакайте няколко минути да се загрее добре. Посолете свинските медальони, поръсете грил тигана с малко олио и сложете медальоните, като след 3-5 минути обърнете всяка страна. Междувременно в отделен тиган на средно силен огън разтопете половината масло, след това изсипете готварската сметана и разбъркайте леко с бъркалка прясното сирене. Накрая, когато получите еднороден сос без бучки, разбърквате останалото масло и сосът е готов. Готовите медальони се нареждат в чинии и се заливат с готовия сос. Като гарнитура можем да поднесем пържени крокети, полента на скара или варени зеленчуци.