
Ризото със спанак и топено сирене
Съставки:
» 500 g пресен спанак
» олио
» 1 червен лук
» 300 g ориз
» 1 зеленчуково кубче
» 700 ml вода
» чесън по желание
» 50 g MEGGLE маслен специалитет с подправки
» сол
» пипер
» 150 g MEGGLE Bel Ami топено сирене

Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го сварете във вода, накълцайте сварения спанак в блендер. В голям тиган задушете лука в малко олио до омекване, след което добавете ориза, водата и нарязаното зеленчуково кубче в тигана. Оставете да се готви за 15 минути, като разбърквате от време на време. След това добавете в тигана спаначеното пюре, сол, черен пипер и подправки по желание. Разбъркайте, след което добавете счукания чесън. Гответе за кратко на слаб огън. Към края добавете масло с билки и топено сирене, за да направите вашето ризото още по-ароматно и кремообразно. Поръсете с настърган кашкавал (пармезан), тиквено олио и рукола.