Ризото с гъби шампиньон
Ingredients:
» 40 g гъби шампиньон
» около 1.5 l вода (в зависимост от ориза)
» 1 средна глава червен лук
» зехтин
» 150 g MEGGLE Premium Butter масло
» 300 g ориз
» 150 ml бяло вино
» пармезан
» сол
» пипер
» 150 g MEGGLE Bel Ami топено сирене
Preparation:
Залейте златистите гъби с около 0,5 л гореща вода и ги оставете да престоят около 10 минути. През това време нарежете лука на малки кубчета. Когато шампиньоните омекнат, извадете ги от водата и ги прецедете през гъста цедка, за да отстраните по-твърдите парчета. Запазете кафявата вода от гъбите.
Налейте малко зехтин в тигана и сложете една супена лъжица масло. Когато мазнината се загрее, добавете червения лук. Запържете, след което добавете ориза и разбъркайте добре. Когато оризът стане стъклен, добавете виното. Оставете за няколко минути да къкри или докато алкохолът се изпари. Когато се изпари, първо добавете водата, в която са били гъбите. Намалете на средна температура, оставете ориза да се готви, като разбърквате от време на време. Тъй като оризът абсорбира вода, продължете постепенно да добавяте вода, докато се свари.
Когато оризът е готов, добавете сол, черен пипер, нарязани шампиньони, топените сиренца и няколко супени лъжици масло MEGGLE. По желание разбъркайте пармезана и поръсете с рукола.