Солени ястия

Филе от сьомга в сос от праз

Ingredients:

» 720 g филе от сьомга
» 400 g праз
» 400 g MEGGLE сметана за готвене
» сол
» пипер
» половин лимон
» 800 g бяло вино
» 100 g MEGGLE Premium Butter
» 240 g талиатели

Preparation:

Поръсете филето от сьомга с лимонов сок, сол и черен пипер. Запържете филето от всички страни в маслото, извадете го и го поставете на топло място. Към останалата мазнина добавете измития и нарязан праз. Всичко се запържва за кратко, добавя се вино и се оставя да заври. Залейте всичко заедно със сметана за готвене. Върнете филето от сьомга в соса и подправете с черен пипер и сол. Оставете всичко да ври заедно още 5 минути. Поднесете готовото ястие в затоплена чиния с приготвените талиатели.