Ягодова плодова торта с кисело мляко
Ingredients:
Съставки за блатовете:
» 2 яйца
» 4 супени лъжици захар
» 4 супени лъжици брашно
» 50 g MEGGLE краве масло
» 1 бакпулвер
Съставки за крема:
» 500 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене за намазване
» 300 g MEGGLE плодово кисело мляко за пиене
» 500 ml MEGGLE Creme Patisserie подсладен крем за разбиване
» 4 супени лъжици захар
» 2 пакетчета желатин
» 3 супени лъжици MEGGLE мляко
» 300 g ситно нарязани пресни ягоди или горски плодове
Preparation:
Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, брашното и бакпулвера. Изсипете бисквитената смес в кръгла форма за кекс и печете 20-30 минути на 180°C. Когато блатът се изпече, се оставя да изстине. Направете крема, като разбиете прясното сирене с 3 супени лъжици мляко, плодово мляко и 4 супени лъжици захар. Може да загреете малко ягодовото плодово кисело мляко и към него да добавите желатин, който приготвяте според указанията на пакетчето. Разбийте в отделна купа подсладения крем. Добавете Creme Patisserie към охладената смес от ягоди и желатиново плодово кисело мляко. Добавете лъжица по лъжица към тази смес, като разбърквате бавно, ситно нарязани пресни ягоди. Във формата, в която се пече се нареждат блатовете и се заливат с крема. Можете да украсите крема с пресни ягоди или други плодове, върху които полеете с червен желатин. Оставете тортата за една нощ в хладилник.