
Ванилови сладки
Съставки:
120 бисквитки или общо 60 броя сладки
» 250 g MEGGLE Premium Butter масло
» 250 g захар
» 4 яйца
» 250 g смлени орехи
» около 700 g брашно
Украса
» сладко от кайсии
» 100 g ванилова пудра захар

Начин на приготвяне:
Всички съставки трябва да са на стайна температура. Включете фурната да загрее до 200°C. Постелете с хартия за печене една голяма тава. Разбийте в миксер маслото със захарта. Добавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато. След това добавете смлените орехи, след това брашното. Замесете гладко, леко лепкаво тесто. Разбъркайте добре и разточете на масата или плота тестото с дебелина около 0,5 см, а може и по-тънко. Разтеглете тестото при разточване. Нарежете бисквитите с форма по желание или най-добре с малка чашка. Наредете бисквитките плътно в тава за печене и печете около 5-7 минути. Докато се пече първата партида бисквитки, пригответе втората за печене. Може да залепите всяка бисквитка с друга още докато са горещи с малко сладко от кайсии. Веднага ги оваляйте във ванилова пудра захар и ги приберете в кутия да починат малко. Можете да ги опитате сега или да стоят затворени в кутията не повече от една седмица.