Домашни талиатели със сметана
Ingredients:
» 400 g домашно приготвени талиатели
» 150 g сушен бекон
» 30 g MEGGLE Premium Butter масло
» 250 g MEGGLE сметана за готвене
» 200 ml MEGGLE заквасена сметана
» 1 яйце
» 1 чаена лъжичка смлян червен пипер
» сол
Preparation:
Нарежете бекона на парчета. Сложете маслото в тиган на среден огън, добавете нарязан бекон, запържете леко за 2-3 минути и отстранете от котлона, за да се охлади леко. В отделна купа сложете сметана за готвене, добавете заквасената сметана, 2/3 от изпържените парченца бекон, яйцето, смлян червен пипер и сол по желание и смесете съставките. В тенджера с обилно гореща, подсолена вода добавете пастата и я сварете според указанията на опаковката. Отцедете сварената паста и разбъркайте внимателно с приготвения сметанов пълнеж. Прехвърлете всичко заедно в подходящ, леко намазнен огнеупорен съд и поставете във фурната, предварително загрята на 210°C, за около 10 минути или докато започне да добива приятен цвят отгоре.