
Сладоледен пай с бренди и плодове
Съставки:
» 1 пакет чаени бисквити
» 1 чаена чаша вода
» 300 g малини или други плодове (може и замразени)
» 1 супена лъжица настъргани бадеми
» 400 g MEGGLE кисело мляко
» 1 супена лъжица лимонов сок
» 1 супена лъжица бренди
» 500 ml MEGGLE сметана за разбиване
» малинов сироп за поливане
» 1 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите и ги смесете с настърхани бадеми. Изсипете сместа на дъното на малки тортени форми. Напръскайте ги с малко бренди и оставете настрани, за да се напоят блатовете. През това време пасирайте малините (или другите плодове) със захар, лимонов сок и вода. Разбийте сметаната, киселото мляко и малиновото пюре до гладък крем. Налейте върху бисквитения пласт сместа с малиново пюре, загладете повърхността, сложете няколко плодчета малини отгоре и поставете формите във фризера. Когато поднасяте, всяко парче го заливайте с малинов сироп.