Сладки десерти

Пресен чийзкейк На Баба

Ingredients:

За тестото:
» 250 g брашно
» 65 g захар
» 125 g MEGGLE Premium butter масло
» 1 яйца
» 2 супени лъжици бакпулвер

За чийз крема:
» 500 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене със сметана
» 150 g захар
» 60 g MEGGLE Premium Butter масло
» 45 g брашно
» 125 ml MEGGLE мляко
» 2 яйца
» 2 пакетчета ванилова захар

Preparation:

В купа с миксер разбийте маслото, захарта и яйцето. Смесете брашното с бакпулвера и добавете към сместа. Замесете гладко тесто. Отделете 1/3 от тестото, а останалото тесто разточете и поставете върху тава за печене.
Крем:
Разбийте заедно маслото, захарта, ваниловата захар и яйцата, като при бъркане добавяте брашното. Накрая добавете прясното сирене за намазване и млякото и разбъркайте добре всички съставки. Изсипете крема сиренето върху разточеното тесто във формата. Останалото тесто оформете на лентички и ги подредете върху крема сиренето под формата на решетка. Печете сладкиша на 180°C за около 40 минути, до златиста коричка.