Студени предястия

Празнична питка

Съставки:

» 800 g брашно
» 200 g MEGGLE Premium Butter масло
» 200 g MEGGLE мляко
» 4 яйца
» 2 яйчни жълтъка
» 6 варени яйца
» 200 g пудра захар
» 20 g суха мая
» 1 чаена лъжичка лимонова кора

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със сухата мая. Сложете млякото в купа и разбийте с яйцата. След това добавете захарта, разтопеното масло и лимоновата кора. Смесете всички съставки, за да се комбинират леко, като бавно добавяте брашно. Сложете готовото тесто да втаса. Когато тестото втаса, го омесете отново и оставете да се удвои. Повторете процеса още веднъж и когато тестото втаса достатъчно, оформете го на плитка и го сложете в намазнена форма за печене. Печете във фурната на 180°C за около 50-60 минути. Към края на печенето намажете питката с разбитите жълтъци, за да придобият златист цвят.