
Канелони със спанак, сметана и прясно сирене
Съставки:
» 12 бр. паста канелони
» 1 яйце
» 200 g сирене рикота
» 200 g извара
» 120 g спанак
» 2 скилидки чесън
» 200 ml MEGGLE готварска сметана
» 150 g MEGGLE Creme Blanche прясно сирене с подправки
» 2 супени лъжици зехтин
» сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Сложете канелоните да се варят във вряща подсолена вода за две минути, след което ги оставете настрана. Откъснете листата от спанака от стъблата и изплакнете добре под течаща вода. В купа разбийте яйцето, овкусете със сол и черен пипер, разбийте и добавете изварата, сиренето рикота, счуканият чесън, прясно нарязаните листа от спанак и разбъркайте добре. С получената смес напълнете канелоните и ги подредете един до друг в огнеупорен съд, намазан със зехтин. В купа смесете готварската сметана с малко прясно сирене с подправки и намажете канелоните. Поставете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.