Солени ястия

Тиролски кнедли с гъбен сос

Ingredients:

За кнедлите:
» 400 g хляб (от предния ден)
» 3 яйца
» 200 ml MEGGLE мляко
»20 g MEGGLE масло
» 2 лука
» 1 скилидка чесън
» 1 супена лъжица нарязан магданоз
» щипка индийско орехче
» зеленчукова супа
» сол
» млян черен пипер
» галета

За гъбения сос:
» 150 g гъби шампиньони
» 1 глава лук
» 30 g MEGGLE масло
» 15 g брашно
» 200 ml MEGGLE готварска сметана
» 15 ml лимонов сок
» 1 супена лъжица нарязан магданоз
» сол
» смлян бял пипер
» трохи

Preparation:

За кнедлите:
Нарежете хляба на кубчета, сложете в купа и посолете. В отделна купа разбийте яйцата, налейте млякото, разбъркайте и изсипете върху кубчетата хляб. След това смесете съставките на ръка, притиснете малко и оставете за половин час да се накисне. В тиган към разтопеното масло добавете нарязан лук, посолете и запържете на слаб огън до омекване. След това добавете счукания чесън, наситнения магданоз. Щом чесънът замирише, свалете от котлона и залейте накиснатия хляб. След това настържете индийското орехче, добавете малко черен пипер, смесете съставките и внимателно омесете тестото с ръце (ако сместа лепне, омесете с малко галета). Оставете така приготвената смес за около 15 минути. След това с мокри ръце оформете кнедлите, оваляйте ги в галета и ги сложете в горещ зеленчуков бульон и гответе на слаб огън за 15 минути.

За гъбен сос:
В тиган запържете наситнения лук в маслото до омекване. След това добавете нарязани на четвъртинки шампиньони, лимонов сок и оставете да къкри за 3-4 минути. След това поръсете съставките с брашно, разбъркайте и изсипете готварската сметана, докато сосът се сгъсти малко. Накрая поръсете соса с прясно нарязан магданоз.