Тайланско пиле с къри
Ingredients:
» 400 g пилешки гърди
» 2 стръка тайлански босилек
» 1 люта червена чешка
» 2 супени лъжици зелена къри паста
» 40 g MEGGLE маслен специалитет с подправки и билки
» 400 ml кокосово мляко
» 100 g бамбукови пръчици
» 2 – 3 супени лъжици рибен сос
» 1 чаена лъжичка кафява захар
» 1 супена лъжица MEGGLE сметана за готвене
Preparation:
Почистете пилето и го нарежете на хапки. Измийте и нарежете на ситно босилека. Измийте пепероните, отстранете семките и ги нарежете на тънки кръгчета. Загрейте къри пастата и маслото с билките на среден огън в голяма тенджера. Добавете месото. След това добавете сметаната и кокосовото мляко, 100 мл вода и бамбукови пръчици. След това добавете рибния сос и кафявата захар към месото и го оставете да поври за кратко. Подправете с босилек и люта чушка на вкус.