Рецепти
Кекс с бадеми
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE краве мляко 1 l
MEGGLE Alpenbutter – немско краве масло в опаковки от 250 g или 125 g
 
Продукти за 10 порции:
500 ml MEGGLE Краве мляко, 500 g брашно, 300 g пудра захар, 125 g MEGGLE Alpenbutter, 2 бр. яйца, 1 пак. ванилия, 1 пак. мая, 200 g сурови бадеми, щипка сол
 
Начин на приготвяне:
Разтваряте маята с МЕGGLE краве мляко и прибавяте брашното и яйцата. Добавяте щипка сол към тестото и го оставяте на топло. Разбивате MEGGLE Alpenbutter със захарта и ванилията и когато тестото бухне, размесвате до получаване на тесто, което да се отделя от стените на съда. Избирате подходяща форма за печене на кекса и покривате дъното с хартия. Разпределяте тестото до средата на стените на формата, нарязвате бадемите и поръсвате отгоре. Оставяте кекса на топло да изпълни съда. След като се изпече, го оставяте да се охлади и го изваждате от формата. По желание украсявате с плодове или пудра захар.