Рецепти
Филе от сьомга на скара със сметана
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE Crème Patisserie крем за разбиване и готвене - неподсладен 1 l или MEGGLE Crème Cuisine крем основа за готвене 1 l, MEGGLE Аlpenbutter – немско краве масло в опаковки от 250 g или 125 g
 
Продукти за 4 човека:
4 бр. филе от сьомга,
160 g моркови,
160 g праз,
80 g целина,
80 g червен пипер, сол, пипер
200 g MEGGLE Аlpenbutter,
50 ml зехтин
 
За соса:
50 g MEGGLE Аlpenbutter,
80 g ситно нарязан лук,
4 бр. големи скилидки чесън,
дафинов лист, сол, пипер, куркума
60 g брашно,
800 ml зеленчуков или рибен бульон,
4 бр. лайм, 220 ml MEGGLE Crème Patisserie
 
Начин на приготвяне:
Филето от сьомга се нарязва и овкусява със сол и черен пипер, маринова се в зехтин и се пече на скарата. Зеленчуците се нарязват на тънки ленти и се бланшират във вряща вода за около 30 секунди. След като са бланширани, зеленчуците се поставят в студена вода, за да запазят цвета си. Преди сервиране задушавате зеленчуците в MEGGLE Аlpenbutter краве масло. За да се направи соса, маслото се запържва с лука, нарязаните скилидки чесън и дафинов лист. След това добавяте брашното и го оставяте да стегне за няколко минути. Добавяте рибния бульон, изстискания лайм и MEGGLE Crème Patisserie и оставяте сместа на бавен огън. Овкусявате с подправките и куркумата, дафиновият лист се отстранява, сместа се разбива с миксер. Сьомгата се сервира с ароматния сос и тънки резечета лайм.